Parohia Constantin Brancoveanu

Parohia Constantin Brancoveanu are hramurile Sfintii Imparati si Elena si Sfantul Ioan Rusul. Parohia Constantin Brancoveanu este situata in cartierul Berceni din Bucuresti, pe strada Raul Mara la numarul 5.

Parohia Constantin Brancoveanu
  • Data :09 Martie 2016
  • Publicat in : Istoric

Parohia Constantin Brancoveanu este situata  in cartierul Berceni din Bucuresti, pe strada Raul Mara la numarul 5. Inca din anul 1992, s-a simtit nevoia  construirii unei noi biserici din zid, in locul celei de paianta, care era neincapatoare pentru crestinii din cartierul nostru. Dupa nenumarate demersuri facute la autoritatile de resort, Primaria Capitalei a aprobat atribuirea unui teren de 2000 metri patrati la intersectia Bulevardului Constantin Brancoveanu cu strada Huedin, unde a fost ridicata o biserica monumentala.
Aceasta se desprinde de parohia noastra la data de 1 martie 2000, sub titulatura "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil ”. In fata noii situatii create, avand o biserica din paianta, construita in 1948, afectata de timp si intemperii, am hotarat construirea unei biserici parohiale din caramida.

Neputand obtine "Autorizatia de constructie” a noii biserici, deoarece parohia nu detinea acte de proprietate asupra terenului, am declansat un proces de uzucapiune, care a durat aproximativ 1 an si jumatate.

Hotararea tribunalului fiind definitiva si irevocabila (dosar 11336 / 2001) am inregistrat si intabulat terenul respectiv in Cartea Funciara, sub nr. 16673 / 07.08. 2002, fiind astfel prima parohie din Bucuresti care obtine dreptul legal asupra terenului pe care se afla construita biserica prin hotarare judecatoreasca si care a fost si intabulat imediat.

Proiectul noii biserici a fost facut de arh. Gabriela Iamandi, iar structura de rezistenta a fost conceputa de ing. Rusca Constantin. Dupa obtinerea tuturor actelor necesare, P.S. Sebastian Ilfoveanu, impreuna cu P.C. Protoiereu Dinu Pompiliu, au pus Piatra de Temelie a noii biserici in mai 2005.

Toate cheltuielile de constructie au fost suportate de catre fratii Catalin si Gheorghita Bultoc de la Grupul Meridian, carora Preafericitul Patriarh Daniel, prin temei nr. 8430/2007, le-a recunoscut titlul de ctitori de biserica, doi oameni deosebit de evlaviosi si jertfelnici.

Noua biserica, pe langa hramul "Sfintii imparati”, va purta si hramul "Sfantul Ioan Rusu” dorit de catre cei 2 ctitori.

Galerie imagini